10–13 -vuotiaat, 14–17 -vuotiaat, 6–9 -vuotiaat

Oppilaskuntatoimintaa

Hämeenlinnan seudun ala- ja yläkoulujen oppilaskunnat järjestivät syksyn 2014 tai alkuvuoden 2015 aikana projektin ja tapahtuman, jossa oppilaat ovat aktiivisesti mukana. Ohessa kuvia ja tarinoita näistä tapahtumista.

Ahveniston oppilaskunnan teemaviikko

Ahveniston koulun teemaviikolla oppilaat ovat voineet halutessaan osallistua pukeutumalla. Ohessa yhteiskuva.

Ahveniston oppilaskunnan eemapäivänä lavalla otettu yhteiskuva.

Ahveniston oppilaskunnan teemapäivänä lavalla otettu yhteiskuva.

Iittalan nenäpäivä

Tässä 1A-luokka Nenäpäivänä opettajansa Siukku Erolan kanssa.

Tässä 1A-luokka Nenäpäivänä opettajansa Siukku Erolan kanssa.

 

Jukolan oppilaskunnan järjestämä nälkäpäiväkeräys

Jukolan koululla järjestettiin nälkäpäiväkeräys. Keräyksen aiheesta ja kohteesta sekä keräyksen tarkoituksesta kerrottiin kyseisenä aamuna aamunavauksessa. Tämän jälkeen oppilailta luokissa kerättiin rahaa keräykseen.

 

Kaurialan koulun oppilaskunta – VAIKUTTAMISTA KOULUN ARJESSA 2014

 

”KOULURUOKA AINA VAAN PAREMMAKSI”

Ravintosuositukset ja määrärahat vaikuttavat kouluaterioihin. Oppilaat saivat ehdottaa Linnan aterialle uusia toiveruokia

sekä samalla ”inhokkiruokia”, joita kouluaterioiden joukosta toivotaan poistettaviksi.

 

”VALINNAISUUTTA VALINNAISAINEISIIN”

Yleensä yläkoulun valinnaisaineet ovat lähtöisin opettajien näkökulmasta. Oppilaat saivat ehdottaa uusiavalinnaisaineita, joita he haluaisivat koulussa opiskella.

 

”VÄLITUNNIT”

Koulussamme toivotaan oppilaiden viettävän välitunnit ulkona. Oppilaskunta yhdessä rehtorin kanssa sopi mahdollisuudesta

viettää osan välitunneista sisätiloissa (esimerkiksi ruokalassa).

 

Kirkonkulman koulun välkkäfutis

Matsi on käynnissä.

Matsi on käynnissä.

Kirkonkulman koulun oppilaskunta järjesti lokakuun alussa välkkäfutisturnauksen. Turnauksessa 1 & 2-, 3 & 4- ja 5 & 6-luokkien joukkueet pelasivat toisiaan vastaan. Pelit kestivät 12 minuuttia ja ne pelattiin puolen tunnin välkillä yhden viikon aikana. Vaihdossa pelasivat aina 4 pelaajaa ja maalivahti. Tytöt pelasivat tyttöjä vastaan ja pojat poikia. Välituntivalvojat toimivat tuomareina. Palkintoja ei jaettu. Kaikkien mielestä tämä oli kiva tapahtuma.

 

Luolajan oppilakunnan tavaranvaihtotori

Luolajan koulussa pidetään vuosittain tavaranvaihtotori. Oppilaat saavat tuoda torille turhia tavaroitaan ja tuodusta tavarasta saa poletin. Poletilla voi lunastaa itselleen haluamansa tavaran. Vaihtotorilla vierailu aloitetaan koulun nuorimmista oppilaista. Uutta tavaraa ei ole pakko ottaa, mutta jos et tuo tavaraa, vaihtomahdollisuuttakaan ei ole. Ylimääräiset tavarat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Luolajan koulu

 

Lyseon koulun Halloween-juhla

Lyseon Halloween

Lyseon koulun oppilaskunta päätti syksyllä järjestää Halloween-juhlan, jota ei aikaisemmin ole koululla ollutkaan. Idea lähti liikkeelle siitä, kun 8-luokkalaisten ilmaisutaidon valinnaisaineryhmä aloitti tekemään kauhuelokuvaa, jonka he halusivat esittää jossain koulumme juhlassa. Oppilaskunnassa syntyi idea juhlasta, joka toisi piristystä tavalliseen kouluarkeen. 8-luokan musiikin valinnaisaineryhmä alkoi suunnitella aiheeseen sopivia kappaleita ja parhaiksi osoittautuivat Michael Jacksonin Beat it, Irinan Pokka sekä Sunrise Avenuen biisi Hollywood Hills.

Mutta juhla ilman toimintaa olisi yhtä tyhjän kanssa. Musiikkiesitysten ja kauhuelokuvan lisäksi juhlaan järjestettiin kilpailuja ja tanssiesitys, minkä jälkeen koko koulu pääsi kokeilemaan tanssiaskelia. Yhteistanssin musiikkina oli tietenkin Michael Jacksonin biisi Thriller. Ennen juhlaa oppilaskunta kokoontui hyvin aktiivisesti ja suunnitteli juhlaa hyvässä yhteishengessä monta tuntia. Lopputuloksena oli mahtava juhla, joka saatetaan tulevina vuosina järjestää uudelleen.

Lyseon halloween kuoro

 

Ortelan koulun joulukalenterin luukku nro 17: Tonttutehtävärata

 

Keskiviikkona 17. joulukuuta koulumme oppilaskunnan hallitus sai paljastaa koko koulun yhteisen toiminnallisen joulukalenterin luukun. Luukun sisältöä oli valmisteltu pari edeltävää viikkoa hallituksen salaisissa tonttukokouksissa, ja vihdoin koitti julkistamispäivä. Hallituksen jäsenet huutelivat kukin omasta ikkunastaan välituntia viettävät oppilaat etupihalle kuulemaan, mitä Into-tontulla (joidenkin oppilaiden väitteiden mukaan yksi opettajista, mutta tämä ei missään nimessä pidä paikkaansa) olisi kerrottavanaan. Kaikki koulun oppilaat kerääntyivät etupihalle tontun ympärille niin, että tontulta meinasi lähteä partakin siinä hötäkässä.

Pikkuiset tontut hyppeli näin.

Pikkuiset tontut hyppeli näin.

Ortela IV

 

Ykkösluokkalaisista jokainen oppilas ja hallituksen jäseniä lukuun ottamatta sai tontulta värilapun, joka kertoi, mihin ryhmään oppilas kuuluu. Kummikutoset ottivat ykköset mukaansa omiin ryhmiinsä. Ryhmiä tuli kaiken kaikkiaan kymmenen kappaletta, jokaisessa oppilaita kaikilta luokka-asteilta. Hallituksen jäsenet lähtivät omille tehtäväpisteilleen ympäri pihaa, ja Into-tonttu jakoi ryhmät näille pisteille touhuilemaan. Oppilaiden päänmenoksi hallitus oli kehitellyt mm. poronmetsästystä, pakettitornin kasaamista, luontotaidetta, paketinryöstöä sekä jäänylitystä. Pisteeltä toiselle siirryttiin Inton käskyn mukaisesti: ”Tontulta kuuluu käsky näin, juokse seuraavaa pistettä päin!”Ortela II

Rännänsekaisesta lumisateesta, jäisestä pihamaasta ja viileästä ilmasta huolimatta oppilaat kiersivät pisteeltä toiselle Into-tontun ja ahkerien hallituksen jäsenten ohjeistamina. Luokka-asteesta ja iästä viis veisattiin, kun ryhmäläiset touhusivat yhteistyössä toistensa kanssa. Joulukalenterin luukku nro 17 oli virallisesti ja onnistuneesti suoritettu!

 

 

 

 

Ruununmyllyn oppilaskunnan järjestämä teemaviikko viikolla 7, helmikuussa 2015:

Asusteviikko ja sketsihahmopäivä

maanantai: Jokainen oppilas ja henkilökuntaan kuuluva pukeutuvat siniseen paitaan tai puseroon.

tiistai: Jokaisella on koko päivän päässä hattu, pipo tai jokin muu hieman erikoinen päähine.

keskiviikko: Jokaisella on huppari.

torstai: Jokaisella on farkut(jos kotoa löytyy).

perjantai: Jokainen pukeutuu niin erikoisesti kuin haluaa. Päivän päätteeksi valitaan paras asu sekä koulun sketsihahmo.

 

Tuuloksen koulun piirustuskilpailu

Oppilaskunta järjesti Tuuloksen koulussa piirustuskilpailun. Aiheena oli Värikäs syksy. Oppilailla oli määräaika tehdä piirustuksia. Sai päättää tekikö maalaus- vai värity työn. Kaikilla oli värikkäitä töitä mutta voittajaksi selvisi Neea Pietikäinen. Toisen sijan jakoivat Veera Laine ja Maria Paloniitty. Palkinnoksi saatiin piirustustarvikkeita. Osallistujia oli kaikilta luokilta. Seuraava oppilaskunnan järjestämä tilaisuus on Talent helmikuussa.

 

Tässä vielä kaikki osallistuneet työt

Tuuloksen koulu

 

Hämeenlinnan Yhteiskoulun alakoululaisten kehukukkapäivä Lapsen oikeuksien päivänä

Lapsen oikeuksien päivänä luokissa teimme jokaiselle kehukukat. Kehukukat askartelimme kartongista ja niihin kirjoitettiin kehuja. Ne roikkuivat jokaisen oppilaan kaulassa. Kehujen piti olla mukavia ja hyvää mieltä tuovia esimerkiksi mukava, kaunis, hyvä kaveri, ihana, kiva. Yhden tunnin aikana oppilaat saivat kierrellä luokissa, mutta kehukukkiin sai kirjoitella koko päivän ajan.

Lasten kehukukkia

Lasten kehukukkia

Meistä se oli kivaa koska se oli vaihtelua normaaliin. Kehujen saaminen oli mukavaa. Hauskaa oli myös se, että sai kierrellä ja nähdä muitakin oppilaita. Suosittelemme sitä muillekin.