0–2 -vuotiaat, 3–5 -vuotiaat

Keho jättää jälkiä, mutta millaisia?

2014

Hämeenlinnan alueen päiväkotiryhmät ovat järjestäneet taidenäyttelyn, jonka taitelijoina ovat toimineet itse päiväkotilaiset. Teokset ovat syntyneet muotoilija Laura Pokelan vetämissä taidepajoissa, joita on sitten jatkettu ryhmänjohtajan ohjauksessa päiväkodeissa.

– Tutkimme kehoa oman kokemuksen kautta. Idea ei ollut tuottaa valmiita taideteoksia, vaan lähtökohtia, joista galleriavieraat voivat ammentaa ja jatkaa töitä haluamallaan tavalla.

Tärkeintä prosessin aikana ei ole ollut työn valmiiksi saattaminen, vaan kokeminen töitä tehdessä. Lapsi ei välttämättä odota ohjeita, vaan alkaa tutkimaan ja työstämään teosta oma-aloitteisesti.

Reilun 5 vuoden ajan Hämeenlinnan päiväkodeissa on työstetty Satakieli-pedagogiikkaa, joka on nyt valmis. Tähän pedagogiseen ajatukseen Laura Pokelankin taidetyöpajat perustuvat.

Nyt jo 30 päiväkotiryhmää on ilmoittautunut vierailemaan näyttelyssä ja osallistumaan työpajaan. Tämä kertoo siitä, että taiteen tekeminen tuo iloa ja onnistumisen kokemuksia monen ikäisille.