0–2 -vuotiaat, 3–5 -vuotiaat

Hauhon Ekakahvila

Ikäpolvet kohtaavat Ekakahvilassa Hauholla

Ekakahvila toimii Hauhon ikäihmisten palvelutalolla Koivukodolla kerran kuussa (keskiviikkoisin klo 10.00 – 11.30) kahvin, mehun ja yhteisen puuhan ympärillä. Osallistuminen on maksutonta

Ekakahvilaan ovat kaikki tervetulleita

Kävijöitä kahvilassa on ollut 44-117/kerta ja ikähaitari on 0-100-vuotiaan välillä. Jokaisella kahvikerralla on oma teema, päätarkoitus tapahtumassa on yhteinen kokeminen ja tekeminen sekä kahvista ja mehusta nauttiminen. Ekakahvilan tavoitteena on tuottaa elämyksiä, kokemuksia. muistoja ja elämän laadun parantumista eri-ikäisille ihmisille.

Hauhon vanhat verkostot on herätetty henkiin

Toiminnan järjestämiseen osallistuvat varhaiskasvatus ja Hauhon Vakan eskarit, ikäihmisten kotihoito, ikäihmisten päivätoiminta, kirjasto, seurakunta ja Koivukodon asukkaat. Toiminta käynnistettiin minipilottina ”Kylä kaupungissa” hankkeessa. Tavoitteena on luoda pysyvää elämänkaarikahvilatoimintaa eri toimijoiden yhteistyössä. Jatkossa tullaan pyytämään järjestöjä ja hauholaisia yrityksiä mukaan. Yhteinen toiminta yli ikäsektorien tuottaa myös henkilöstölle hyvinvointia.

Teemoina Ekakahvilassa 

on ollut mm. Minä, Kahvi, Pyykkipäivä, Kädet,Sadonkorjuu, Kotieläimet. Kahvi-teemapäivänä jauhoimme vanhoilla kahvimyllyillä kahvinpavuista jauhetta ja keitimme ikäihmisten ohjeiden mukaan oikeaa pannukahvia. Kokemus oli lapsille uusi ja jännittävä.Iäkkäämmät ihmiset kertoivat tarnoita vanhoista ajoista. Kahvin jauhaminen ja tuoksu herätti muistoja myös dementoituneille henkilöille.

ekakahvila1Pyykkipäivässä pesimme pyykkilaudalla pyykkiä pihalla ja lapset puhaltelivat saippuakuplia. Käsipäivänä kaikkien kädet voideltiin ja hierottiin.

 

Ekakahvilassa jokainen saa jotakin. Ikäihmiset nauttivat lasten katselemisesta ja kuuntelemisesta. Lapset oppivat ikäihmisiltä asioita vanhoista ajoista. Jotkut lapset ovat tavanneet isoisovanhempiansa kahvilassa. Kotiäidit lapsineen saavat juttuseuraa ja vaihtelua arkeen. Järjestäjät saavat toteuttaa palkitsevaa verkostotoimintaa. Ekakahvila on hyvänmielen toimintaa.

Tervetuloa nauttimaan yhteisestä toiminnasta ja tutustumaan eri ikäisiin ihmisiin.