10–13 -vuotiaat

Elämänkaarikahvila

2013

Elämänkaarikahvila on Kalvolan SPR:n, kolmen eläkeläisjärjestön ja Iittalan kouluvanhempien suunnittelema ja aloittama yhteistä toimintaa ikäihmisille ja koululaisille.

Vapaaehtoiset eläkeläiset pitävät nuorisotila Hukarilla (osoitteessa Iittalantie 211) avointa kahvilaa viikoittain tiistaisin klo 12-17. Kahvilassa käy joka viikko 15-40 eläkeläistä ja 10-70 koululaista.

Katso elämänkaarikahvilan video 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVälipalaa ja jutustelua

Elämänkaarikahvilassa koululaiset saavat ostaa eläkeläisten laittamaa välipalaa hyvin huokeaan hintaan. Tarjolla on kaakaota, mehua, karjalanpiirakkaa, pullaa ja muroja. Välipalan lisäksi tilassa pelataan, jutellaan, askarrellaan, tehdään läksyjä, lepäillään ja ihan vain ollaan yhdessä.

 

Oppilaat ovat vastaavasti opettaneet mm. atk-taitoja, jotka vahvistavat ikäihmisten itsetuntoa ja mahdollisuutta hoitaa omia asioita sähköisten palveluiden lisääntyessä.

Ikäihmisten tarjoama kohtaamisen paikka on synnyttänyt myös yhteisiä retkiä mm. Tiedekeskus Heurekaan ja rikastuttanut koululaisten oppitunteja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMiten Elämänkaarikahvila syntyi?

Tammikuussa 2011 järjestetty ideointityöpaja kokosi Iittalan yhtenäiskoululle lähes 30 eri toimijaa ideoimaan uusia, rohkeita ja alueen asukkaiden tarpeita vastaavia ideoita.

 

Ideoinnissa syntyi lasten ja ikäihmisten yhteistyön lisäämisen ajatus. Työpajan päätteeksi jätettiin minipilottihakemus elämänkaarikahvilan suunnittelusta, jota lähti koordinoimaan Kalvolan SPR yhdessä Iittalan kouluvanhempien kanssa. Toimintaan myönnettiin 500€ avustus Kylä kaupungissa –hankkeesta.

Kevään suunnittelu toi sopimuksen nuorisopalveluiden kanssa Hukarin nuorisotilojen käytöstä toimintaan elokuusta 2011 alkaen. Myös Iittalan yhtenäiskoulun vahva tuki ja kannustus ohjasi Elämänkaari –kahvilaan yhtenäiskoulun 9-16 -vuotiaita oppilaita.

Elämänkaarikahvilaan ovat tervetulleita kaikki!
Tervetuloa mukaan!